Kuka Niilo?

Kuka Niilo?

Olen 35-vuotias Kruunuvuorenrannassa asuva perheenisä. Olemme asuneet perheen kanssa keväästä 2020 Helsingin nopeiten kasvavassa asuinalueessa Kruunuvuorenrannassa. Olen pienin ja välillä isommin askelin tehnyt töitä sen eteen, että Helsinki olisi meille kaikille parempi paikka elää. Täällä kehittyvässä Kruunuvuorenrannassa työtä riittää. Toimin asukasyhdistyksen puheenjohtajana ja edistänyt useita alueen hankkeita ja projekteja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Haluan olla rakentamassa oikeudenmukaisempaa ja reilumpaa yhteiskuntaa, jossa kaikilla on tasa-arvoiset mahdollisuudet elää ja voida hyvin. Olen toiminut pitkään politiikassa. Toimin Rinteen ja Marinin hallituskauden erilaisissa avustavissa tehtävissä valtioneuvostossa ja eduskunnassa, viimeisimpänä Marinin erityisavustajana.  Helmikuussa 2023 aloitin Suomen suurimman konsulttitalon Milttonin johtavana neuvonantajana. Työkseni sparraan ja autan yrityksiä, järjestöjä ja kaikenlaisia toimijoita poliittis-yhteiskunnallisissa kysymyksissä.

Aiemmin olen työskennellyt SDP:n europarlamentaarikoiden Miapetra Kumpula-Natrin ja Liisa Jaakonsaaren kotimaan avustajana sekä valtiovarainministeriössä, Euroopan kulttuuriyhdistyksessä sekä Helsingin seurakuntayhtymässä eri seurakunnissa muun muassa kesäteologina, oppaana, suntiona ja muusikkona. Ensimmäinen työpaikkani oli kotikorttelini lähikauppa.

Koulutukseltani olen teologian maisteri. Olen perehtynyt erityisesti kirkon ja uskontojen poliittis-yhteiskunnalliseen ulottuvuuteen: kirkon ja valtion, uskonnon ja politiikan välisiin kysymyksiin. Opiskelin Helsingin yliopistossa käytännöllistä teologiaa, tarkemmin uskontososiologiaa. Pro Gradu -tutkielmani käsitteli puolueiden suhtautumista samaa sukupuolta olevien avioliittoon, kirkon yhteisöverouudistukseen ja uskonnon opetuksen ryhmäkokojen uudistamiseen. Kandin työssäni tutkin Suomen evankelisluterilaisen kirkon yhteiskunnallista vaikuttamistyötä.

Olen toiminut urani aikana useissa järjestöissä ja yhdistyksissä esimerkiksi Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa, omassa tiedekuntajärjestössäni TYT:ssä, Eurooppanuorissa, Eurooppalaisessa Suomessa ja omassa puolueosastossani Nuorsosialidemokraatit NUS ry:ssä.

Vapaa-ajallani soitan bändissä kitaraa, sienestän, kokkailen, käyn kuntosalilla ja olen aika haka pöytäjalkapallossa.

Koko CV:n voit lukea täältä.