Kruunuvuorenrannan palveluiden viivästyminen on kohtuutonta alueen asukkaille

Kruunuvuorenrannan palveluiden viivästyminen on kohtuutonta alueen asukkaille

Helsingin kaupungin virkakunta esitteli torstaina 30.5. Kruunuvuorenrannan asukkaille alueen rakentamisen tilannetta ja tulevaisuutta asukastilaisuudessa. Tilaisuus oli kaikin puolin musertava.

Jo ennestään myöhässä oleva palvelukortteli, johon on suunniteltu 1 000 lapsen peruskoulu, 200-paikkainen päiväkoti, liikuntahalli ja nuorisotila, on myöhästymässä kaupungin arvion mukaan yli viisi vuotta alkuperäisestä valmistumisaikataulusta. Syynä on Stansvikinkallion noro-kiista, joka on pysäyttänyt kaiken rakentamisen syksystä 2023 alkaen.

Perheeni – ja moni muu perhe – on muuttanut Kruunuvuorenrantaan siinä käsityksessä, että koulu ja palvelut rakentuvat ja lapsemme pääsevät alueelle valmistuvaan lähikouluun. Tarpeet koulusta ja palveluista eivät ole kadonneet minnekään: alueen asukkaista kaksi kolmasosaa on lapsiperheitä.

On täysin kestämätöntä, että keskimääräistä suomalaista kuntaa suurempi asukasmäärä on jäämässä ilman tarvittavia peruspalveluita vuosikausiksi. Uusille alueille palvelut tuppaavat tulemaan myöhässä, mutta tilanne on kohtuuton kaikille Kruunuvuorenrannan asukkaille, jotka odottavat alueelle palveluita kiireesti.

Niilo Toivonen
Kruunuvuorenrannan asukasyhdistyksen puheenjohtaja

Ohessa kaupungin esitysmateriaalit


Comments are closed.