Aikalisä Myllypuron jääurheilukeskuksen paikkavaraukselle

Aikalisä Myllypuron jääurheilukeskuksen paikkavaraukselle

Tänään kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan kokouksessa jätettiin yhteistuumin pöydälle Myllypuron jääurheilukeskuksen suunnitteluvarauspaikka. Asia oli ensimmäistä kertaa poliittisessa käsittelyssä ja rakentamisprojekti kokonaisuudessaan vasta alkutekijöissään. Jatkamme asiasta siis kahden viikon kuluttua.

Totesin kokouksessa, että jääurheilukeskus tarvitaan ehdottomasti, mutta haluan myös selvittää perin pohjin alueelta vaihtoehtoiset paikat jääurheilukeskukselle. Viime päivinä Myllypuron alueen asukkaat ovat esittäneet huolta alueen luontoarvoista. Suunnitellulle alueelle on nykyisessä yleiskaavassa sovittu tuo urheilukeskus, mutta ettei asiassa jäisi jossittelua ja tulkinnanvaraa, pyysin katsauksen nyt suunniteltuun alueeseen ja eri vaihtoehtoihin. Näin voimme rauhassa ja alueen kanssa yhteistyössä katsoa jääurheilukeskuksen kokonaisuutta.

Samalla haluan viestittää keskuksen rakentajille ja yhteistyökumppaneille, että jääurheilukeskus on todella tarpeen nopeasti kasvavassa Helsingissä. Itse hanke on merkittävä ja siinä on mukana mm. Luisteluliitto ja Taitoluisteluliitto ja sillä on Olympiakomitean sekä opetus- ja kulttuuriministeriön tuki.

Valmistuessaan jääurheilukeskus olisi esteetön liikuntapaikka, josta löytyisi tiloja huippu- urheilijoille, harrastajille sekä vapaa-ajan liikkujille. Keskus loisi Suomeen ensimmäistä kertaa mahdollisuuden harrastaa pikaluistelua sisätiloissa ja tarjoaisi samalla riittävät olosuhteet lajin kansainvälisten arvokilpailujen järjestämiseksi. Jääkentät toisivat puolestaan lisää jääkapasiteettia taitoluistelijoille ja juniorijääkiekkoilijoille. Suomen Olympiakomitean valtakunnallisesti merkittävien liikuntapaikkojen listalla jääurheilukeskus on kirjattu vuosien 2021–2024 liikuntapaikkarakentamisen kärkihankkeeksi.


Comments are closed.