Lauttaliikenne Kruunuvuorenrannasta kesällä 2022

Lauttaliikenne Kruunuvuorenrannasta kesällä 2022

JT-line ilmoitti tänään 5.5. aloittavansa kesällä 2022 lauttaliikenteen Kruunuvuorenrannan, Vasikkasaaren ja Kauppatorin välillä. JT-line voitti Vasikkasaaren liikennöintikilpailutuksen ja tavoitteena on, että liikennöinti alkaisi toukokuun viimeisellä viikolla. Huraa, hieno juttu!

JT-linen päätös rakentaa kilpailutuksen pohjalta yhteys Kauppatorille on erittäin myönteinen asia. Kruunuvuorenrannan asukkaita yhteys palvelee erinomaisesti ja se mahdollistaa nopean vesiyhteyden kantakaupunkiin sekä Vasikkasaaren lähiluontoon.

Viime vuoden kokemuksien perusteella yhteys kantakaupunkiin on tarpeellinen ja varsin suosittu yhteys. Lisäksi Kruunuvuorenrannan asukasmäärä on viime kesästä kasvanut ja alueelle on tullut lisää palveluita. Tulevaisuutta ajatellen matkustajamäärät ovat ainoastaan kasvamaan päin.

Nyt ilmoitettu yhteys on ainakin toistaiseksi täysin markkinavetoinen. Kaupungilla on vielä auki omat tarkat suunnitelmat erityisesti lauttavetoisen työmatkaliikenteen mahdollistamiseksi Kruunuvuorenrannan ja kantakaupungin välillä. Asiaa käsitellään seuraavan kerran kaupungin toimesta toukokuun puolivälissä.

Olen ollut viikoittain yhteydessä kaupunkiin ja toivonut lauttaliikenteen edistämistä tämän kesän osalta ripeästi. Viimeksi asiaa käsiteltiin aloitteestani kaupungin kanssa 22.3. asukastilaisuudessa. Asia on ollut esillä myös aiemmin, tein asiasta kuntalaisaloitteen viime syksynä ja kirjoitin asiasta lehteen.

Käymieni taustakeskusteluiden mukaan kaupungin ideana olisi mahdollistaa muutamia aamu- ja iltalähtöjä tukemaan työmatkaliikennettä Kruunuvuorenrannasta kaupunkiin ja takaisin. Nyt suunnitellut JT-linen lähdöt ovat todennäköisesti pääsääntöisesti päivälähtöjä, jotka nekin erittäin tervetulleita, mutta niiden hyödyntäminen varhain aamulla työmatkaliikenteessä voi olla hankalaa. Näistä lisävuoroista odotetaan päätöksiä vielä toukokuun aikana.

Uusia päätöksiä ja lauttayhteyden alkamista odotellessa voi iloisin mielin nauttia kevätauringosta ja muistella viime kesän lauttamatkoja!

Lauttamatka kesällä 2021

Comments are closed.