Lauttayhteys alkoi tänään!

Lauttayhteys alkoi tänään!


Pitkään odotettu ja tarpeellinen Kruunuvuorenrannan ja Meritullintorin välinen HSL-lauttaliikenne alkoi tänään 1.5. Vappupäivänä! Huraa!


Menimme perheen kanssa jo varhain kantakaupunkiin ilman suurempia ruuhkia. Some-keskusteluiden ja lautan työntekijän mukaan matkustajia oli tänään niin paljon, että yhdellä lähdöllä kymmenkunta joutui jäämään rantaan odottamaan seuraavaa lauttaa. Mikäli matkustajamäärät pysyvät tällä tasolla, on kaupungin harkittava ainakin ruuhka-aikoihin toista lauttaa. Matkustajamäärät tulevat nimittäin vain kasvamaan, sillä Kruunuvuorenrannan alueelle muuttaa keskimäärin 150 uutta asukasta joka kuukausi.

Huomenna kun arki alkaa vapun juhlinnan jälkeen, saamme hieman normaalimman käsityksen lauttayhteyden matkustajamääristä. Lautta kulkee Kruunuvuorenrannan ja Meritullintorin välillä klo 7.15-21.35 välillä. Vuoroväli on noin 50 minuuttia, mutta välillä voi olla pidempiäkin taukoja (n. 70 min) johtuen lakisääteisistä tauoista. Ohessa tarkka aikataulu:

Lautalla on ainakin alkuun myynnissä kahvia, teetä ja muita kahvilatuotteita. Tänään oli kahvitarjoilu kaikille juhlan kunniaksi! 🙂

Kruunuvuorenrantaan ja Meritullintorille on suunniteltu uudet laiturit. Uudet laiturit tulevat näillä näkymiin syksymmällä käyttöön. Hankinta on menossa juuri kilpailutukseen. Tämän päivän perusteella sekä Kruunuvuorenrannan että Meritullintorin laiturien yhteyteen tarvitaan katetut odotustilat sekä penkkejä ja roskiksia. 

Lauttayhteys parantaa koko Laajasalon alueen saavutettavuutta huomattavasti ja on todella odotettu ja iloinen asia! Kruunuvuorenrannan alueelle muuttaa jatkuvasti uusia asukkaita ja ei tarvitse kuin aamuisin katsella bussipysäkkiä niin ymmärtää miten tarpeellinen lisäyhteys alueelle lautta todella on. Aiemmista lauttakokemuksista viimeisiltä vuosilta on ainostaan positiivisia kokemuksia.

Tämä on nyt kolmas kesä kun lautta kulkee, mutta ensimmäinen kerta kun lautta kulkee HSL:n lipulla. Ja lauttayhteys on tästä eteenpäin ympärivuotinen eli tällä kertaa lautan kulkeminen ei lopu syys-lokakuussa.


Comments are closed.