Miksi Helsingin kaupunki ei tee vastasyklistä rakennuspolitiikkaa?

Miksi Helsingin kaupunki ei tee vastasyklistä rakennuspolitiikkaa?

Rakennusalan kriisi on kestänyt jo pitkälti yli vuoden. Konkurssien määrä kasvaa ja joka viides rakennusalan työntekijä on joko lomautettu tai työtön. Tulevaisuuden näkymät alalla ovat poikkeuksellisen sumuisia ja vaikeasti ennustettavia ja siksi yksityiset rakennushankkeet ja -projektit eivät käynnisty.

Samaan aikaan Helsingin kaupungilla on käynnissä kriittisiä tai rutiininomaisia rakennushankkeita ympäri kasvavaa pääkaupunkia. Uusien asuntojen ja infrastruktuurin tarve kun ei pääkaupungissamme ole kadonnut minnekään. Suhdannetilannetta olisi mahdollisuus käyttää hyödyksi. Miksi Helsingin kaupunki ei tee nyt vimmatusti vastasyklistä rakennuspolitiikkaa?

Aloitetaan vaikka täältä Kruunuvuorenrannasta, jossa on valtavasti kaupunki-infraa kesken ja mahdollisuus nyt tehdä nopeammin ja todennäköisesti edullisemmin kuin muutaman vuoden kuluttua. Palkataan lisää käsipareja vauhdittamaan Kruunusiltojen rakentamista ja tulevien asuinkortteleiden infrastruktuuria. Kunnostetaan alueiden luontoreitit ja rakennetaan leikkipuistot pystyyn nyt. Samanlaisia keskeneräisiä kohteita löytyy runsaasti ympäri kaupunkia ja korjausrakentamisen osalta löytyy varmasti myös paljon mahdollisuuksia.

Ratkaisusta hyötyisivät kaikki: kaupunki saisi nopeammin infrastruktuurin ja rakennukset kuntoon, lomautetut tai työttömät työntekijät työtä ja alueen asukkaat ripeämmin valmiin asuinalueen. Siinä on kolme pointtia, jossa kaikki voittaisivat.


Comments are closed.