Äänestä seurakuntavaaleissa ehdokasta, joka edistää kaikkien kirkkoa!

Äänestä seurakuntavaaleissa ehdokasta, joka edistää kaikkien kirkkoa!

Luin hämmästyksekseni, että Helsingin seurakuntavaaliehdokkaista vain 55 prosenttia vihkisi samaa sukupuolta olevat parit kirkoissa. Tieto perustuu ehdokkaiden vaalikonevastauksiin. Lyhyesti sanottuna: on tämä työmaa!

Onneksi nuorissa on tulevaisuus, myös kirkossa. Kirkon tutkimuksien mukaan joka vuosi samaa sukupuolta olevien kirkkovihkimiseen myönteisesti suhtautuvien kannatus kasvaa noin 3 prosenttiyksikköä. Kehitys on hidasta, mutta sitä tapahtuu. Valitettavasti yksimielisyyttä ei löydy vielä hetkeen, joten sitä odotellessa kannattaa äänestää seurakuntavaaleissa ehdokasta, joka edistää kaikkien kirkkoa!

Mielestäni kirkon tulee hyväksyä samaa sukupuolta olevien avioliitto ja pyytää anteeksi julkisesti omaa suhtautumistaan seksuaalivähemmistöihin. Minun kirkkoon kaikki ovat tervetulleita. On väärin sulkea ovet seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Parinkymmenen vuoden kuluttua meitä hävettää niin paljon, ettei sanoja löydy.

Olen ylpeä siitä, että SDP on sitoutunut edistämään seksuaalivähemmistöjen oikeuksia niin kirkossa kuin muuallakin yhteiskunnassa. SDP:n omassa seurakuntavaaliohjelmassa on tähän selvät sävelet.

Muista käyttää ääntäsi seurakuntavaaleissa. Ennakkoäänestys 6.11.-10.11. ja virallinen vaalipäivä 18.11. Olen ehdolla Töölön seurakunnassa seurakuntaneuvostoon numerolla 85.

Niilo Toivonen


Comments are closed.