Mielipide: Helsinki ei investoi riittävästi liikuntaan

Mielipide: Helsinki ei investoi riittävästi liikuntaan

Kirjoitin Leila Vasaman kanssa mielipidekirjoituksen Helsingin Sanomiin Helsingin kaupungin riittämättömästä liikuntabudjetista. Julkaistu Helsingin Sanomissa 26.6.

Helsinki ei investoi riittävästi liikuntaan
Tulevissa budjettineuvotteluissa kaupunginvaltuuston on lisättävä määrärahoja liikuntapaikkojen rakentamiseen ja liikunnan käyttötalouteen tuleville vuosille.

EetuNurmi kirjoitti (HS Mielipide 15.6.) Herttoniemen jalkapallokentästä. Nurmen mukaan herttoniemeläiset nuoret ovat toivoneet jo pitkään hiekkakentän muuttamista tekonurmeksi, mutta asia ei etene ollenkaan.

On surullista, että Helsingin kaupunki ei pysty tällä hetkellä tarjoamaan nuorille niitä liikkumismahdollisuuksia, joita eri alueilla kaivattaisiin. Helsinki kasvaa kovaa vauhtia ja osa kaupungin palveluista laahaa onnettomasti perässä. Liikunnan hyödyt ovat kiistattomat, ja liikkumisen kasvu on koko kaupungin etu.

Helsingin kaupunki käyttää tällä hetkellä rahaa vuosittain 4–5 miljoonaa euroa ulkoliikuntapaikkojen korjaamiseen ja uusien ulkoliikuntapaikkojen rakentamiseen. Se on aivan liian vähän.

Viime syksynä vuoden 2018 määrärahaa korotettiin onneksi 7,5 miljoonaan euroon yhdeksi vuodeksi, ja Helsinki saa rakennettua uusia kenttiä Kannelmäkeen, Vuosaareen ja Latokartanoon. Todellinen vuosittainen rahan tarve onkin 7,5 miljoonaa euroa, johon valtuuston ja koko kaupungin tulee sitoutua. Nykyinen budjetoitu määräraha on niin pieni, ettei sillä voida rakentaa yhtään uutta ulkoliikuntakohdetta Helsinkiin.

Kun rahaa on vähän, kaupunki keskittyy ylläpitämään nykyisiä liikuntapaikkoja.

Mikäli niitä ei kunnosteta, ne eivät ole turvallisia ja ne joudutaan mahdollisesti jopa sulkemaan.

Uusia liikuntapaikkoja ei ole nykyisellä talousraamilla mahdollista rakentaa.

On tärkeää, että pystymme vastaamaan kaupunkilaisten ja kasvavan kaupungin tarpeisiin. Tulevissa budjettineuvotteluissa kaupunginvaltuuston on lisättävä määrärahoja liikuntapaikkojen rakentamiseen ja liikunnan käyttötalouteen tuleville vuosille.

Niilo Toivonen
kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan jäsen (sd)

Leila Vasama
liikuntajaoston jäsen (sd)


Comments are closed.